Energija kaosa

energija kaosa

Energija kaosa… to su jutra s preranim iskakanjem iz kreveta, navrat – nanos, jutra kad djecu treba odvesti do vrtića i škole i u međuvremenu pregovarati, dogovarati i usput se i preznojiti.

  • to je osjećaj kad shvatiš da je pet minuta više nego što si očekivala, a gužva na prometnicama izgleda kao da nema kraja;
  • to su dani kad se sjetiš da si bitne dokumente ostavila kod kuće na stolu;
  • kad imaš važan sastanak, a iz vrtića javljaju da ti je dijete dobilo temperaturu;
  • kad mail zabunom pošalješ na jako krivu adresu;
  • kad atmosferu na poslu postaje zagušljiva…opet i opet iznova;
  • kad navečer legneš u krevet i sjetiš se da nisi obavila posao koji si htjela…i tako se vrtiš u začarani krug.

 

Energija kaosa poznata je svima

Energija kaosa poznata je svima, svatko ima svoj odnos s kaosom, više ili manje blizak. I ne mora kaos biti nužno „loš“; energija kaosa može biti i stvaralačka energija, energija kad se uzbudljive i „pozitivne“ stvari za nas prebrzo odvijaju.

Ne treba se ni bojati razdoblja kaosa; ako si dozvoliš malo zaviriti i/ili promatrati svoj unutarnji kaos, tada možeš uvidjeti da nije sve oko tebe kaos i nisi cijela ti koja je kaos. Kaos je samo jedan dio tebe. Tada možeš uvidjeti da postoji i dio tebe koji zoveš unutarnji mir.

Ako promatranje svog kaosa postane redovita praksa, ako prihvatiš svoj vlastiti kaos i ne bježiš od njega, lakše ćeš se povezati i sa svojim unutarnjim mirom.

Približavanje unutarnjem kaosu ponekad nije nimalo ugodno; ideja o približavanju kaosu budi u nama mnoge otpore i frustracije, iako racionalno znamo da ćemo se nakon suočavanja s bolnim emocijama osjećati mirnije, laganije, cjelovitije, protočnije. Jer nakon kiše uvijek dolazi sunce.

Nisi zadovoljna svojim životom?

Prolaziš li trenutno krizna vremena i trebaš podršku u suočavanju s vlastitim kaosom, kroz individualni rad/ savjetovanje proces može puno brže proteći, stoga me na slobodno kontaktiraj da ugovorimo termin.

Neke od načina povezivanja sa svojim tijelom i unutarnjim resursima i mirom istražit ćemo na radionici „UPOZNAJ SVOJU SENZUALNOST“, koja će se održati 17. veljače u Centru CORS. Prijave su u tijeku na sonja.lovrenovic@gmail.com

Slobodno me kontaktiraj na: 091 769 9620

O autorici:

Sonja
SONJA LOVRENOVIĆ, integrativni terapeut. Rođena 15. 10. 1976. Završila je pedagošku Akademiju, radila kao odgajatelj u dječjem vrtiću. Nakon rođenja drugog djeteta, završava četverogodišnji program Centra za integrativni razvoj i nakon toga dvogodišnji poslijediplomski studij. Kao integrativni terapeut djeluje već pet godina radeći individualna savjetovanja i vodeći radionice.

Komentiraj

Tvoja email adresa neće biti objavljena.