Koje kvalitete nosi ženska energija?

ženska energija

Što je to ženska energija? Koje kvalitete ona donosi?

Prolazeći ulicama grada, pored sebe ćemo ugledati desetke žena. I neke od njih će privući našu pažnju. Osjetit ćemo drugačiju vibraciju, drugačiju energiju. Osjetit ćemo njihovu autentičnost. Osjetit ćemo da su svoje i njihova spontanost i autentičnost će privući našu pažnju.

Kad pišem i govorim o ženskoj senzualnosti, pišem zapravo o vrsti energije, jer senzualnost nije nešto što možemo mentalno integrirati.
Probuditi žensku energiju u sebi, otkrivati svoju autentičnost ne možemo mentalnim putem. To je vrsta energije koju nosimo (ili ne nosimo) u našem tijelu. Da bismo se mogle osjećati senzualno, moramo imati iskustvo mekoće, otvorenosti, povezanosti sa svojim emocijama u tijelu.

Senzualne osobe, žene odlikuju se, prema nekim definicijama, razvijenom sposobnošću primanja osjetilnih doživljaja.

 

Ženska energija & senzualnost

To znači da kad se radi o senzualnosti, naš mentalni dio, naš um, ego ne vode glavnu riječ, oni su u pozadini scene. A na sceni je naše tijelo, naše tijelo koje je sposobno primiti i doživljavati razne osjećaje.

Ako mu dozvolimo. Ako dozvolimo sebi i damo si priliku da otpustimo uloge koje igramo u svakodnevici. Ako si dozvolimo postaviti pitanje tko sam ja iza svih uloga koje igram? Ako si dozvolim bivanje i prisutnost u kontaktu sa svojim tijelom i osjećajima,  krenut ćemo putem svoje čežnje, počet ćemo otkrivati svoju autentičnost. Susrest ćemo svoje dubine i svoje visine, a senzualnost će biti posljedica širenja našeg, emocionalnog, psihičkog, fizičkog i duhovnog bića.

Za sve vas koje i dalje čeznete, tražite i ne odustajete od sebe, za sve vas koje interesira tema ženske energije i povratak sebi, kreirala sam zajedno s mojom prijateljicom i kolegicom Kristijanom Vučetić ljetni retreat  Senzualnost & divljina za žene u prekrasnoj nam Istri.

Ono što nudimo je otkrivanje svoje spontanosti, svoje senzualnosti, povezivanje sa svojom ženskom energijom kroz pokret, ples, disanje, ženske krugove…i još mnogo toga.

Na žalost smo ograničene brojem mjesta, a kako se mjesta polako popunjavaju, predlažem da ne čekate dugo!

O autorici:

Sonja
SONJA LOVRENOVIĆ, integrativni terapeut. Rođena 15. 10. 1976. Završila je pedagošku Akademiju, radila kao odgajatelj u dječjem vrtiću. Nakon rođenja drugog djeteta, završava četverogodišnji program Centra za integrativni razvoj i nakon toga dvogodišnji poslijediplomski studij. Kao integrativni terapeut djeluje već pet godina radeći individualna savjetovanja i vodeći radionice.

Komentiraj

Tvoja email adresa neće biti objavljena.