27

Pozivam te na zadnju radionicu u ciklusu “Ženska senzualnost”, pod nazivom “MOJA ZDJELICA – MOJA SENZUALNOST”. Radionica će se održati u prostoru IPD Centra 18. siječnja s početkom u 18 sati.

Osim srca, s kojim smo se bavili na prethodnoj radionici, zdjelica je druga najosjetljivija točka na našem tijelu. I dok u zatvorenom srcu skrivamo naše strahove, u zdjelici koja je stisnuta, skrivamo naš sram i krivnju. I kao što smo obrane i strahove počeli razvijati od najranije dobi, tako smo i sram i krivnju preuzeli od odraslih autoriteta koji su nas okruživali tijekom odrastanja. Sada smo i same odrasle, ali priča o sramu i krivnji je ostala zarobljena unutar našeg tijela. Stoga ćemo i u ovoj radionici koristiti naše tijelo kao glavni alat u pronalaženju puta prema sebi, svojim osjetilima i svojim osjećajima. I dalje ćemo se koristiti pokretom, a čeka nas i jedna prekrasna vođena meditacija.

Nesvjesno odbacivanje ženske energije

Kao terapeut u radu s klijenticama često svjedočim položaju žena u današnjem društvu; noseći sve više uloga kao majke, partnerice, supruge, kolegice, poslovne žene, žene su počele potvrđivati vlastitu vrijednost kroz borbu za vlastitu egzistenciju. Prilagođavajući se svakodnevnom načinu života, nesvjesno su počele odbacivati svoju žensku energiju, nastojeći se sve više prilagoditi muškom načinu funkcioniranja u životu – „borbi“. Time su nesvjesno prigrlile mnoge muške aspekte funkcioniranja, zaboravljajući svoj autentičan osjećaj senzualnosti, ženstvenosti i nježnosti. Radionice su namijenjene ženama koje žele ponovo vratiti osjećaj sebe u svom vlastitom tijelu i istražiti put svoje čežnje i senzualnosti.

Ženska senzualnost

Radionica ženska senzualnost koristi temeljne postavke i iskustveni rad iz područja tjelesno orijentiranih psihoterapija te disanje i spontani pokret kroz ritam. Osvještavanjem disanja, osvještavamo i prisutnost u vlastitom tijelu i postajemo svjesni finijih senzacija koje naše tijelo može nositi i kroz to suptilne ženske energije i ženske senzualnosti. Zašto koristimo spontani pokret uz glazbu? Naime, još od pradavnih vremena spontani se pokret (ples) koristio da bi ljudska bića mogla dostići promijenjeno stanje svijesti. Kada smo sposobni osjetiti život u vlastitom tijelu, sposobni smo i otpustiti uloge koje nosimo i povezati se s vlastitim srcem i autentičnim jastvom. U takvom stanju naša energija postaje finija, a naše tijelo mekanije, opuštenije i senzualnije. Kada jednom prepoznamo energiju ženske senzualnosti koju nosimo u tijelu, gradimo kapacitet za život s mnogo više užitka. Kroz taj proces u svoj svakodnevni život unosimo više senzualnosti i mekoće i postajemo autentičnije kao žene.

Za sve informacije i prijave kontaktirajte me na 091/ 769 9620 ili na sonja@ipd-center.eu
Cijena radionice iznosi 250 kn i plaća se neposredno prije radionice.

Zabilježi svoje zanimanje ili dolazak na Facebook događaju kreiranom za ovu radionicu – hvala na toj podršci.